Ben jij mama? Of eerder spullenmanager?

14-03-2024

Stond je er al eens bij stil dat het moment dat je ouder wordt ook het moment is dat je een echte spullenmanager wordt?

Ik had voor ik kinderen had al teveel spullen in huis. Maar, het overweldigde me niet. Ik had de mentale ruimte om ermee om te gaan.

Spullen zuigen meer dan goed is onze energie weg

Toen kwamen er kinderen. Dat op zich is al overweldigend. Voeg daarbij een ellenlange to-do lijst, een berg was die nooit stopt en een heel scala aan emoties, bij jezelf en je kind.

EN dan hebben we het nog niet over de spullen gehad. Die spullen die ervoor moeten zorgen dat we een goeie mama zijn. Dat denken en hopen we toch. De spullen waarvan we overtuigd zijn dat we niet zonder kunnen. Want dat wordt ons zo gezegd en aangeleerd.

En hoe vermoeiend het ouderschap soms ook is, de spullen en het managen ervan is dat vaak onbewust nog veel meer. Spullen moeten we kopen, bewaren, organiseren, schoonmaken, herorganiseren, opruimen, verhuizen, weer opruimen. Ze zuigen meer dan goed is onze energie weg. Onze energie die we als ouder broodnodig hebben om aanwezig te zijn. Dan zijn we plots meer spullenmanager dan moeder.

Het mag minder zijn

Het hoeft niet zo te zijn. Je hoeft je niet zo te voelen. Het mag minder zijn. Minder speelgoed om op te ruimen. Minder kleren om te wassen. Minder baby-accessoires om schoon te houden.

In de ruimte die vrijkomt zit meer tijd om er te zijn en meer energie om te voelen.

Voel jij je soms meer spullenmanager dan mama? Dan begeleid ik je heel graag naar eenvoud in je kledingkast of in die van je kinderen. Binnenkort openen de deuren naar het online programma 'Eenvoud in je kledingkast'.

Testers gezocht

En omdat het de eerste keer is dat ik deze lanceer, zoek ik testers die aan heel aantrekkelijke voorwaarden de cursus willen ontdekken.

Voel jij dat dit misschien wel iets voor jou is? Dan kan je je nu al helemaal vrijblijvend aanmelden als tester. Je ontvangt dan binnenkort een mailtje met alle info.