Eenvoud in je huis(houden).

Inspiratie

Het is zomervakantie, heerlijk! Of toch niet? Wat voor mij als kind helemaal in het teken stond van twee maanden ontspanning en plezier, is voor veel mama's toch ook een bron van stress.

Ontspullen. Een woord dat zowel bevrijdend als ontmoedigend kan klinken. Misschien heb je al wat opruimsessies achter de rug, maar blijf je zoeken naar de beste aanpak. Hier is het goede nieuws: er is geen juist antwoord op de vraag "Wat is de beste manier van ontspullen?"

Opruimen. Zucht. Je doet het elke dag. En wellicht elke dag ook dezelfde spullen. Hoe komt het toch dat we zo ons best doen om onze thuis netjes te houden, maar we elke keer opnieuw moeten beginnen?

Het is lente. Dat wil zeggen dat ik mijn garderobe onder handen neem. Tijd om de winterkleren uit het zicht op te bergen en wat lichtere kleren boven te halen voor de zonnige dagen die er zitten aan te komen (☀️toch?). En het is ook het ideale moment om even terug naar de essentie te gaan en los te laten wat ballast is....

Je goed voelen in je kleren is fijn. En belangrijk. Want als we ons niet goed voelen in onze kleren, dan voelen we ons niet goed in ons vel. Maar als onze veelheid aan kleren ervoor zorgen dat we compleet overweldigd zijn in ons huis en huishouden, dan komen we vaak in een cyclus terecht die moeilijk te doorbreken is....

December. De laatste maand van het jaar. De gezelligste maand van het jaar. Maar ook een maand met een hoop inflow in je huis: speelgoed van de Sint, cadeautjes onder de kerstboom, nieuwe outfits voor de eindejaarsfeestjes, enzovoort.