Eenvoud in je huis(houden).

Inspiratie

Je goed voelen in je kleren is fijn. En belangrijk. Want als we ons niet goed voelen in onze kleren, dan voelen we ons niet goed in ons vel. Maar als onze veelheid aan kleren ervoor zorgen dat we compleet overweldigd zijn in ons huis en huishouden, dan komen we vaak in een cyclus terecht die moeilijk te doorbreken is....

December. De laatste maand van het jaar. De gezelligste maand van het jaar. Maar ook een maand met een hoop inflow in je huis: speelgoed van de Sint, cadeautjes onder de kerstboom, nieuwe outfits voor de eindejaarsfeestjes, enzovoort.

Waar maak ik me eigenlijk druk over? Over meerdere flessenopeners in de keukenlade? Over de zoveelste kindertekening? Over een kous met een gat in? Over een broek die wat teveel spant? Allemaal kleine spullen die niet veel plek innemen. Eén object zal het verschil niet maken. Twee dingen ook niet.

Keuzestress

05-09-2023

Keuzestress. We hebben er allemaal mee te maken. Elke dag opnieuw. Wat gaan we eten vanavond? Welke kleren doen we aan vandaag? Welke weg naar het werk neem ik deze ochtend? En dat zijn dan nog maar de makkelijke keuzes.

De beste manier om je doel te bereiken wanneer je je huis ontspult en organiseert is door gewoon te starten. Eens je in beweging bent, is het makkelijker om in beweging te blijven. Maar het starten zelf, daar zit de grootste uitdaging. Begin daarom klein. Zet grote doelen, maar werk in kleine stappen.

Speelgoed minimaliseren en beter organiseren, allemaal goed en wel. Maar het heeft op de lange termijn weinig nut als je ook de instroom aan speelgoed niet aanpakt. Wil je een blijvende impact, sta dan even stil bij het speelgoed dat er jaarlijks, maandelijks of soms zelfs wekelijks binnenkomt. Op welke manier kan je dat verminderen? Enkele tips.

Hoe organiseer je je speelgoed het best zodat opruimen snel en eenvoudig is? Voor jou, maar zeker ook voor je kind. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, begin dan eerst met selecteren van het speelgoed dat een plek verdient in je huis. De ruimte in je huis heeft grenzen. Bepaal dus bewust waarmee je die ruimte opvult.

In een vorige post had ik het over de voordelen van minder speelgoed. En misschien dacht je ook al na over wat voor jou persoonlijk de echte reden is waarom je aan de slag wil. Dan barst je nu wellicht bijna van de goesting om aan de slag te gaan. In deze blog geef ik je een paar zaken om even bij stil te staan als je je speelgoed gaat ontspullen....