Hey, ik ben Lore, gepassioneerd door het creëren van eenvoud thuis. Bij mij, maar ook bij jou.

Welkom hier.

Fijn dat je er bent!

Jarenlang was ik expert in het verplaatsen van hoopjes. Uit het zicht, uit het hart. Dacht ik. Want onbewust drukten al die hoopjes van spullen en administratie zwaar op mijn schouders. Ik kwam nooit echt tot rust in mijn huis.

Hoe het begon

In 2014 stapte ik met mijn partner gedurende 3 maanden en 2000 km naar Santiago de Compostela. Omdat we beiden verlangden naar de eenvoud van stappen met onze bezittingen op onze rug. Met enkel die spullen die we nodig hebben om tot de volgende stopplek te geraken: wat kleren, een tent, eten.

Als je wandelt, dan is elke kilo een kilo te veel. Elk item in die rugzak was weloverwogen en heel bewust gekozen. Omdat het nuttig was, zoals onze tent, of omdat het ons plezier bracht, zoals een kaartspel.

Dat het leven thuis ook zo kan zijn, ontdekte ik pas later.

Verlangen naar eenvoud

Na die reis kwamen er kinderen. En met kinderen komen veel spullen. Maar ook chaos, lawaai, een pak to do's en verantwoordelijkheden.

Ik voelde al snel dat ik terug verlangde naar die eenvoud van onze wandeltocht. Minder ballast, meer vrijheid. En zo is het ook in huis. Hoe minder ballast je meesleurt van huis tot huis, van levensfase tot levensfase, hoe vrijer je je kan bewegen door je eigen leven. Door in eenvoud naar de essentie te gaan.

Uitpuren

Het kostte me ettelijke jaren en verschillende verhuizen om mijn huis uit te puren tot hetgeen echt telt voor ons. En nog, het blijft een work in progress, want ons leven is dat ook. 

De sleutel voor een eenvoudiger huishouden voor mij is minimaliseren.

Ontspulronde na ontspulronde voelde ik dat minder eigenlijk zoveel meer is. In de ruimte die vrijkomt is meer rust, meer tijd, meer creativiteit, meer kwaliteit. 

Volg mij op Instagram of Facebook voor een inkijkje in een geminimaliseerd leven en voor een pak inspirerende tips.

Eenvoud in huis

Het is mijn missie om het dagdagelijkse leven van zoveel mogelijk mensen eenvoudiger, mooier en duurzamer te maken.

  • door te ontdekken welke spullen in huis echt waarde toevoegen aan je leven.

  • door oude gewoontes in vraag te stellen.

  • door selectief te zijn en te streven naar eenvoud.

De spullen die blijven, zijn de spullen die echt van belang zijn. Omdat ze mooi, praktisch of waardevol voor je zijn. 

Naast mijn eigen ervaringen in ontspullen en minimaliseren, volgde ik een opleiding tot Professional Organizer & Coach om nog beter tot jouw dienst te kunnen zijn.

Opleiding

  • 2021 - 2022: Professional Organizer en Coach (Syntra West, gedoceerd door Veerle Polfliet)
  • 2002 - 2006: Master in de communicatiewetenschappen (Universiteit Gent)