Wat is jouw doel?

28-06-2023

Speelgoed ontspullen zal pas echt succesvol en duurzaam zijn als je weet en voelt wat de diepere reden is waarom je aan de slag wil gaan. 

Je echte doel

Want wellicht gaat het er voor jou niet om dat je huis perfect georganiseerd of altijd rommelvrij is. Dat is niet je einddoel. Dat is een manier om tot je einddoel te geraken. De echte reden gaat wellicht wat dieper:

  • je wil dat je thuis een plek is waar je tot rust kan komen [en visuele rust creëren helpt hierbij]
  • je wil meer tijd om te spenderen met je kinderen [dus als opruimen sneller gaat, heb je meer tijd om te spelen met hen]
  • je wil dat je kinderen op een respectvolle manier omgaan met spullen [en hebben ze minder speelgoed dan gaan ze vanzelf hetgeen ze hebben meer koesteren]  
  • je wil minder werken [dus zoek je manieren om te besparen]
  • vul zelf aan... 

Focus en perspectief

Schrijf voor jezelf eens op wat de échte reden is waarom je aan de slag wil met het speelgoed (en misschien met de rest van je huis). 

Je WHY definiëren en noteren geeft je focus, waardoor je makkelijker je doel bereikt. Gaat het even moeilijker tijdens het proces, blokkeer je op een stuk speelgoed, dan kan je even uitzoomen naar die diepere reden. Je ziet dan weer het hele verhaal en kan dat ene stuk speelgoed waar je zo je tanden op stukbijt makkelijker in perspectief zetten.